DİYARBAKIR-MİDYAT-MARDİN-URFA

DİYARBAKIR-MİDYAT-MARDİN-URFA

03-05 MAYIS & 2 GÜN 1 GECE
Tur Tarihi: 3.05.2024 | Fiyat: 3500 TL

NAKIŞLI TAŞLAR DİYARINA YOLCULUK

DİYARBAKIR - BATMAN - MİDYAT - MARDİN – ŞANLIURFA - GÖBEKLİTEPE  

Diyarbakır, Midyat, Mardin ruhunu hissetmek ve benzersiz
kültürüyle tanışmak istersen karış karış gezeceğiniz bu turda yerini ayırt!!!! 
                                

1.GÜN / 03 MAYIS CUMA
21:30 Mersin Millet Bahçesi önünde buluşma,
22:05 Tarsus Nusrat Mayın Gemisi karşısından,
23:15 Adana Duygu Cafe önünden hareket.

2.GÜN / 04 MAYIS CUMARTESİ
Sabah erken saatlerde Diyarbakır’a varış. Artukoğulları döneminden beri bölgenin en önemli şehirlerinden olan Diyarbakır gezimize Anadolu’nun ilk, İslam Âlemi’nin 5. Harem-i Şerif’i olan Ulucami gezimizle başlıyoruz. İçerisinde taş işçiliği ve ahşap boyama sanatlarının ince zevklerini görebileceğiniz bu güzel eseri gezdikten sonra “ yaş otuz beş, yolun yarısı eder ” şiiriyle tanıdığımız Diyarbakırlı Şair Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evini ziyaret ediyoruz. Her mevsim için ayrı kullanım alanları yaratılan bu güzel evde bölge sivil mimarisinin ince örneklerini görerek buradaki gezimizin ardından Dört Ayaklı Minare Camii, sonrasında On Gözlü Köprüyü 
fotoğraflıyoruz ardından Batman hareket. Batman’da öğle yemeğimizi alıyoruz ardından Ilısu Barajı’nın suları altında kalan Hasankeyf uzaktan görerek Midyat hareket. Mor Gabriel olarak da bilinen Deyr-ül Umur Manastırı ziyaretimiz. Manastır içinde Meryamana, Resüller, Kırk Şehit, Mar Şumuel, Mar Şemun adlarıyla anılan ibadethaneler, rahiplerin yaşama ve ibadet etme alanları, lahit ve mezarlık bölümü bulunuyor.
Mar Gabriel, aynı zamanda Süryani Kilisesi tarafından Piskoposluk merkezi olarak da kullanılan bu manastırı gezdikten sonra Midyat Kent Merkezine hareket ediyoruz. Sıla Dizisi olmak üzere birçok diziye ev sahipliği yapan Devlet Konukevi’ni ve Gümüşçüler Çarşısını geziyoruz. Gümüşün işlenerek sanata dönüştürüldüğü çarşı merkezinde serbest zaman veriyoruz.
18:00 Mardin'de konaklama yapacağımız otelimize varış ve yerleşme
20:00 Otelde Akşam yemeği ve konaklama

3.GÜN / 05 MAYIS PAZAR
Uyandırma ve kahvaltı sonrası 08:30 Otelden ayrılış. Müze Kent Mardin gezimize başlıyoruz. Mardin’de ilk durağımız Kasımiye Medresesi, Ulu Cami gezisi sonrası Mardin’in tarihi dokusunu, atmosferini ve otantik çarşısını geziyor ve tadını çıkartıyoruz. Renkler ve sesler cümbüşü olan şehirlerin prensesi Mardin’in büyülü sokakları bizleri kısa bir süreliğine bu dünyadan kopartıp eski zaman masallarına ortak ediyor. Ardından Şanlıurfa’ya hareket. M.Ö.11 yy. da kullanılan Dünyada bilinen en eski mabedinin bulunduğu 
Göbeklitepe ‘ye gidiyoruz. Göbeklitepe ziyaretimizin ardından Şanlıurfa hareket. Hz. İbrahim’in doğduğu mağara, ateşe düştüğü yer, Balıklıgöl ve Ayn Zeliha Gölü ziyareti sonrası çarşı gezisi zaman.
18:30 Mersin hareket. 24.30 Mersin varış. Başka bir melitaytur gezisinde buluşmak üzere vedalaşma

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLERİMİZ
Mardin'de Raymar Hotel'de konaklama // www.raymarhotels.com.tr
Otel’de akşam yemeği
Otelde sabah kahvaltısı
Seyahat sağlık sigortası
Rehberlik
Ulaşım
Seyahat sırasında araç içi ikramlar (sıcak, soğuk)

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLERİMİZ
Öğle yemekleri
Müze ve ören yeri girişleri
Ekstra yiyecek ve harcamalar (Otelde minibar, telefon, içecekler)

GEZİ ÜCRETİ                         

KİŞİ BAŞI FİYAT                                          

3.500 TL