BÜYÜK BALKANLAR

BÜYÜK BALKANLAR

7 GECE 8 GÜN & 6 ÜLKE
Tur Tarihi: 13.07.2024 | Fiyat: 849 €

ANKARA HAREKET > AİR ALBANİA İLE BÜYÜK BALKANLAR

AKTARMASIZ DİREKT UÇUŞ & VİZESİZ & 6 ÜLKE

7 GECE 8 GÜN – 4* OTELLER – AKŞAM YEMEKLERİ DAHİL

EKSTRA TUR YOK – HERŞEY DAHİL !!!! KOSOVALI PROGRAM

ARNAVUTLUK - MAKEDONYA - KOSOVA - SIRBİSTAN - BOSNA HERSEK - KARADAĞ       

Yöresel Restaurantlarda Makedon Gecesi ve Boşnak Köftesi DAHİL!!

Medeniyetlerin, Kültürlerin ve İnançların, Buluşma Noktasında Balkanların Kalbine Yolculuk

Tarih ve Medeniyetlerin Buluşma Noktası.                                                                       

TİRAN - ELBASAN - OHRİD - SVETİ NAUM - STRUGA - MATKA - ÜSKÜP - PRİZREN - BELGRAD - SARAYBOSNA KONJİC - MOSTAR - BLAGAJ - TREBİNJE - HERCEG NOVİ - KOTOR - BUDVA - PETROVAC - BAR - İŞKODRA - TİRAN

PROGRAM’IN AYRICALIKLARINDAN SADECE BAZILARI
> Air Albania Hava Yolları tarifeli seferi ile aktarmasız direkt uçuş.
> Kosova dahil 6 Ülke imkanı
> 2 Akşam Yöresel Restaurantlarda Makedon Gecesi ve Boşnak Köftesi
> Profesyonel Rehber kadrosu ile tam donanımlı tur imkanı
> Adım adım tüm Balkan Coğrafyasını gezme imkanı
> Otellerde alınan akşam yemekleri
> Profesyonel Turizm paketli otobüsler ile tur süresince ulaşım
> Balkanların en gözde yerlerinden Sveti Naum turu dahil
> Enfes güzelliği ile bilinen Matka Kanyonu dahil
> Blagaj turu dahil

7 GECE 8 GÜN & 13 – 20 TEMMUZ & 31 AĞUSTOS - 07 EYLÜL 2024

TUR PROGRAMI
1.GÜN / ANKARA – TİRAN – ELBASAN – OHRİD
05:00 Eski Stadyum (Millet Bahçesi) önünden konforlu aracımızla Ankara hareket. 11:30 Ankara Havalimanı Dışhatlar Gidiş Terminali Air Albania Kontuarı önünde bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından, Albania Hava Yolları’nın ZB1018 sefer sayılı uçağı ile saat 14:20’de Tiran’a hareket. Yerel saat ile 16:00’da Tiran’a varış. Pasaport, bagaj ve gümrük işlemlerinin ardından özel otobüslerimizle Başkent Tiran turuna başlıyoruz.20. yüzyıl boyunca savaşlar arasında kalmış ve 40 yıl boyunca Enver Hoca'nın diktatörlük rejimini yaşamış, Balkanlar'ın dağlık ülkesi, 1614’te Süleyman Paşa tarafından imar edilen ve 1920'de Arnavutluk'un başkenti olan bu güzel şehri tanıtan, panoramik bir tur gerçekleştireceğiz. Turumuz esnasında Ethem Bey Camii, tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Rahibe Teresa Heykeli ve İskender Bey Meydanı göreceğimiz yerlerden bazıları. Tiran turumuzun ardından Elbasandan geçerek Balkanlar’ın incisi Ohrid’e hareket ediyoruz. Otelimize transfer. Geceleme otelimizde

Akşam Yemeği: Rehberin belirleyeceği yerde serbest zamanda ekstra olarak alınacaktır.
Konaklama: Hotel Belvedere v.b – OHRID
Rota: Tiran - Ohrid; 131 KM

2.GÜN / OHRİD – SVETİ NAUM – MATKA KANYONU – ÜSKÜP  
Sabah kahvaltısı sonrası Balkanların en büyük göllerinden biri olan Ohrid Gölünden ismini alan Ohrid şehrinde birlikte yapacağımız tur esnasında; 17 yy dan beri varlığını sürdüren Halveti Tekkesi, Ohrid’in sembolü Çınar ağacı, Türk Çarşısı, uzun süren restorasyon çalışması sonrasında tekrar ibadete açılmış olan Ali Paşa Camii, Ohrid Limanı, Karantina kilisesi, Kendinizi bir film setinde gibi hissettirecek olan; Türk ve Horasan evleri, Abbaralar, Antik Egnatia yolu, Keraklea Lynketis, Saat Kulesi, Aya Dimitri Kilisesi, Ayasofya Kilisesi, Aya Klement Manastırı, Aya Kaneo Kilisesi, Aya Pantelejmon Kilisesi, Samoil Kalesip panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından Ohrid çarşısında alışveriş için serbest zaman bırakıyoruz. İncicilik; Ohrid tarihi boyunca şehrin önemli geleneklerinden biridir. Serbest zamanda tüm yapım aşamalarını inceleyip alış veriş yapma şansınız olacaktır. Serbest zaman sonrası öncelikle muhteşem manzaralar eşliğinde yaklaşık 1 saatlik yolculukla St. Naum’a varıyoruz. Ohrid gölünün doğduğu kaynağı ziyaret ediyoruz. Buradaki enfes manzara adeta nefesinizi kesecek niteliktedir. Sveti Naum ziyaretlerimiz sonrası Başkent Üsküp’e hareket ediyoruz. Eşsiz güzelliği ile bilinen Matka Kanyonuna hareket ediyoruz. Matka Kanyonu ziyaretimiz sonrası Üsküp otelimize transfer. Geceleme otelimizde.


Sabah Kahvaltısı; Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Rehberin belirleyeceği yerde serbest zamanda ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Konaklama: Gold Otel v.b. ÜSKÜP
Rota: Ohrid – Sv Naum; 23 KM, Sv Naum – Matka 194 KM, Matka – Üsküp 14 KM

3.GÜN / ÜSKÜP – KOSOVA (PRİZREN) – ÜSKÜP
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası başkent Üsküp’te şehir turumuza başlıyoruz. Yahya Kemal Beyatlı'nın doğduğu şehir olan Üsküp'ü tanıtan panoramik turumuzda; Eski Tren Garı, Üsküp doğumlu hayırsever Rahibe Teresa'nın anıtı ve evi, Taş Köprü, Kale Surları, Osmanlı döneminden kalma Eski Şehir, Çarşı ve Osmanlı'nın Balkanlar'daki en güzel mimari mirasları arasında yer alan Mustafa Paşa, Sultan Murad ve Gazi İsa Bey Camileri, Davud Paşa Hamamı, Kapan, Sulu ve Kurşunlu Hanlar dış mekan anlatımları ile gezilecek yerler arasında bulunmaktadır. Ziyaretlerimiz sonrası nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman Arnavutlardan oluşan, dünyanın en genç devletlerinden Kosova’ya hareket ediyoruz.  Çok yakın bir zaman önce bir insanlık dramının yaşandığı eski Osmanlı topraklarında, duygu yüklü bir gün geçireceğiz. İlk olarak Murad Hüdavendigar Türbesini ziyaret ediyoruz. Sonrasında Balkanların belki de en şirin şehirlerinden biri olan Prizren’e varıyoruz. Prizren’de yapacağımız tur esnasında 17 yy dan kalma Türk Hamamı, 1615’de yapılmış Sinan Paşa Camii, Prizren Kalesi, Ortodoks Kilisesi, Christ Saviour Kilisesi görülecek yerler arasındadır. Turun bitimi ile birlikte Üsküp’e varıyoruz. Geceleme otelimizde.
 

Sabah Kahvaltısı; Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Rehberin belirleyeceği yerde serbest zamanda ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Akşam yemeğimiz müzik eşliğinde Makedon Gecesi .Fiyata DAHİL !!!!
Konaklama: Gold Otel v.b. ÜSKÜP
Rota: Üsküp – Pristina 92 KM, Pristina – Prizren 85 KM, Prizren – Üsküp 161 KM

4.GÜN / ÜSKÜP – BELGRAD
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Belgrad’a hareket ediyoruz. Varışımız sonrası panoramik Belgrad turumuza başlıyoruz. Panoramik Belgrad şehir turumuz sırasında Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecek yerler arasındadır. Turumuzun bitimi ile birlikte serbest zaman ve otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

Sabah Kahvaltısı; Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği:  Rehberin belirleyeceği yerde serbest zamanda ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Konaklama: Abba Hotel vb. BELGRAD
Rota: Üsküp – Belgrad 432 KM

5.GÜN / BELGRAD – SARAYBOSNA
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Saraybosna’ya hareket ediyoruz. Varışımızla beraber panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Avrupa’nın en müstesna çarşısı Başçarşı’da gezintimizi yapıyoruz. Osmanlı döneminden beri faaliyete devam eden Kurşunlu Medresesi’ni geziyoruz. Ardından Kanuni Sultan Süleyman’ın akrabası Hüsrev Bey Camii’ni geziyoruz. Turumuzun devamında Saat Kulesi, Saraybosna’da Katolik Katedrali, Ortodoks Kiliseleri ve Musevi Sinagogu’nu görüyoruz. Ardından I. Dünya Savaşı’nın çıktığı Latin Köprüsü’nü gezdikten sonra Fatih Sultan Mehmet’in şehre girdiği kapıdan geçip Osmanlı Çeşmesinden su içiyoruz. Son olarak Fatih Sultan Mehmet Han’a atfedilen Fatih Camii’ni ziyaret ettikten sonra otelimize transfer ve odalara yerleşme. Geceleme otelimizde.

Sabah Kahvaltısı; Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği:  Rehberin belirleyeceği yerde serbest zamanda ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Yöresel Restaurant’da Boşnak Köftesi, tur ücretine dahildir.
Konaklama: Holiday Otel v.b. SARAYBOSNA
Rota: Belgrad – Saraybosna 295 KM

6.GÜN / SARAYBOSNA – KONJİC -  MOSTAR – BLAGAJ – TREBİNJE
Sabah otelimizde alınacak kahvaltı ardından odaların boşaltılması ile beraber özel otobüslerimizle otelimizden ayrılarak  Mostar`a hareket ediyoruz. Mostar yolculuğumuz bazı durulacak noktalarda molalar vererek yaklaşık 2.5 saat sürecektir. İlk molamızı Konjic (Konyitz) şehrinde Osmanlı dan günümüze kadar gelmiş restorasyonu Türkiye tarafından yapılan meşhur Konjic (konyitz) köprüsünü görme ve Neretva nehri kenarında kahve keyfi için mola veriyoruz. Sonrasında Mostar`a varış ardından  yürüyerek yapacağımız şehir turumuzda önce Mostar Köprüsü'nü görüyoruz. (Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen köprü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir.) Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkıldı, ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Koska Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Mostar turumuz sonrası Blagajı ziyaret edip, konaklama yapılacak şehre hareket. Turumuzun bitişi ile otantik şehir olan Tribinje (veya Çevresi) `deki otelimize transfer ardından yerleşme. Geceleme otelimizde.

Sabah Kahvaltısı; Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği:  Rehberin belirleyeceği yerde serbest zamanda ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Konaklama: Leotar Otel v.b. – TREBINJE
Rota: Saraybosna –Konjic  62 KM , Konjic- Mostar 64 KM , Mostar – Balgaj 13 KM , Blagaj –Trebinje 109 KM

7.GÜN / TREBİNJE – KOTOR – BUDVA – İŞKODRA – TİRAN
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası, Dünyanın en genç devletlerinden Karadağ’a geçiyoruz. İlk durağımız, önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor… Burada StariGrad’da (Eski Şehir-Kale) yürüyerek yapacağınız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Kotor turumuz sonrası son olarak Budva’dan geçerek, zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur’lu bir multimilyardere satılması ile günümüzde restorasyon çalışmaları ile turizme kazandırma aşamasında olan muhteşem St Stefan’ı ve Budva’yı Panoramik olarak tepeden görebileceğimiz bir mola sonrasında Arnavutluk başkenti Tiran’a hareket ediyoruz.  İşkodra üzerinden geçerek, varışımız sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

Sabah Kahvaltısı; Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği:  Rehberin belirleyeceği yerde serbest zamanda ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.
Konaklama: Te Stela Otel v.b. – TİRAN
Rota: Trebinje – Kotor 95 KM, Kotor – İşkodra 108 KM, İşkodra – Tiran 101 KM

8.GÜN / TİRAN – ANKARA
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası serbest zaman. Sonrasında Tiran Havalimanına transferimizi sağlıyoruz. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından, Albania Hava Yolları’nın ZB1017 sefer sayılı uçağı ile saat 11:40’da Ankara’ya hareket 13:20’de Ankara’ya varış. Alanda bizi bekleyen aracımızla Mersin hareket. 21:00 Mersin varış. Bir sonraki seyahatinizde görüşmek dileğiyle…

Sabah Kahvaltısı; Otelimizde alınacak olup, tur ücretine dahildir.

GEZİ ÜCRETİNE DAHİL OLAN HİZMETLER
Mersin – Ankara – Mersin arası konforlu Lüks araçlarla transfer
Air Albania Hava Yolları ile Ankara – Tiran – Ankara Ekonomi Sınıf Uçuş Biletleri
Yerel Ulaşım Hizmetleri
Yerel profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri
4*Otellerde 2Gece Üsküp - 1Gece Ohrid - 1Gece Belgrad - 1Gece Saraybosna - 1Gece Trebinje veya Çevresi - 1Gece Tiran ile toplam 7Gece Kahvaltı Dahil Konaklama
1 Gece Üsküp - 1 Gece Belgrad - 1 Gece Trebinje - 1 Gece Tiran otellerinde alınan dört akşam yemeği
Yöresel Restuarant’da Makedon Gecesi
Yöresel Resturant’da Boşnak Köftesi
Prizren – Üsküp – Tetova - Ohrid - Belgrad - Saraybosna - Konjic - Mostar - Trebinje - Kotor - Budva - Tiran Panoramik şehir turları
Kosova Geçiş Ücreti
Sveti Naum Turu

Matka Kanyonu Turu
Blagaj Tekkesi Turu 
Bazı şehirlerde alınan mecburi yerel rehberlik hizmetleri
Tüm otoban check-point ve otopark ücretleri
Şehir Vergileri
Gümrük Vergileri
Programda belirtilen panoramik şehir turları
Havalimanı vergileri ve servis bedelleri

GEZİ ÜCRETİNE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
Müze ve ören yeri giriş ücretleri
Rehber tarafından organize edilen turlar
Otelde alınan ekstralar
Tüm kişisel harcamalar 
Ekstra turlar
Öğle yemekleri
Programda belirtilmeyen tüm gezi ve turlar.
İsteğe bağlı şoför ve rehber bahşişleri
Yurtdışı çıkış harcı
Yurtdışı seyahat sağlık sigortası (15€)
65 Yaş üzeri seyahat sağlık sigortası (30€) Surprim uygulanır

 

GEZİ ÜCRETİ

KİŞİ BAŞI FİYAT

            849 EURO

03/11 YAŞ ÇOCUK (İKİ YETİŞKİN İLE)         

            819 EURO

0-2 YAŞ ÇOCUK (İKİ YETİŞKİN İLE)

            350 EURO

 

                                                                TEK KİŞİLİK ODA FARKI                                                     200 EURO

 

GEZİ NOTLARIMIZ

Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için, Euro bulundurmamız yeterlidir. Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.
Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı veya spor ayakkabı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.


MELİTAY TUR Hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. MELİTAY TUR, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir.

Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 20 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez.

3 Kişilik odalar, otellerin müsait ligine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür.

Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin  genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır.

VİZE 
Bu tura katılım için T.C vatandaşları için vize uygulaması YOKTUR. 10 yıldan eski pasaportlar mutlaka yenilenmelidir. Tüm pasaportların gezi dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olmalıdır. T.C. Yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.

Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından  gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Dubrovnik Ekstra turuna katılmak isteyen kişilerin Hırvat vizesi alması gerekmektedir. Geçerli Schengen vizesi olanların  veya Yeşil pasaport sahiplerinin Dubrovnik turuna katılması için vize almalarına gerek yoktur.

Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.