DUBAİ

DUBAİ

4 GECE 6 GÜN & 17-22 ŞUBAT
Tur Tarihi: 17.02.2024 | Fiyat: 599 €

DUBAI TURU

ANTALYA ÇIKIŞLI & PEGASUS HAVAYOLU İLE

4 GECE 6 GÜN & 17 – 22 ŞUBAT 2024

1.GÜN/ 17 ŞUBAT CUMARTESİ / İSTANBUL - DUBAİ 
Antalya Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde Pegasus  Hava Yolları kontuarı önünde SAAT 18:30’da check in işlemlerimizi yaptırıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından Pegasus  Hava Yolları PC5070  numaralı uçuşu ile saat 21:35’de  Dubai’ye hareket. Uçakta gece ylolcuuğu.

2.GÜN/ 18 ŞUBAT PAZAR / DUBAİ
Yerel saat 02:45’te varışımızın ardından otelimize transfer ve odalara yerleşme. Kısa bir istirahat ve sabah kahvaltısının ardından “çölün ortasındaki vaha Dubai” şehir turumuza başlıyoruz. Bu turumuzda, ilk olarak Dubai Emiri Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum’un kışlık sarayı Zabeel Palace görülecek ve burada serbestçe gezen tavus kuşları ile fotoğraf çekme imkanına sahip olacağız. Ardından Dubai’nin en işlek ve görkemli caddesi Sheikh Zayed yolundan ilerleyerek Emirates Kulelerini, gökdelenleri ve alış-veriş merkezlerini panoramik olarak göreceğiz. Bir sonraki fotoğraf molamız Jumeirah Sahilinde yer alan dünyaca ünlü Burj Al Arab Oteli olacaktır. Turumuza yaklaşık 7 KM’lik bir yürüyüş yoluna sahip, restoranlar ve cafeler ile çevrili Dubai Marina ile devam ediyoruz. Burada verilecek kısa bir serbest zamanın ardından, son durağımız 2018 yılında denize dolgu yapılarak yaratılmış, Blue Waters adasına olacaktır. Burada dünyanın en büyük dönme dolabı olan Ain Dubai’yi yakından görme ve çok güzel fotoğraflar çekme imkanımız olacak. Dubai şehir turumuzun sonrasında konaklama yapacağımız otellere doğru hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz, akşam saatlerinde ekstra olarak organize edilecek Souk Madinat Jumeirah – Akşam Yemekli Dhow Cruise Tekne Turu ve Dubai Mall Gezisi’ne katılabilirler. Turumuzun ardından otelimize dönüyoruz

Ekstra Tur: Souk Madinat Jumeirah,Yemekli Dhow Cruise Tekne Turu ve Dubai Mall Gezisi  Kişi Başı : 80,00 USD

Turumuza ilk olarak 1950’ler Arabistan Çarsısı gibi tasarlanmış dünyaca meşhur Dubai’nin sembolü Burj Al Arab otelini en güzel noktadan görebileceğimiz, içinde dükkanlar, restoranlar, gece kulüpleri 5 yıldızlı oteller, kanallar, gondollara benzeyen teknelerin olduğu Dubai’nin Venediki diye adlandırılan  Medinat Jumeirah kompleksinin çarşısı Souk Madinat Jumeirah’dan başlıyoruz.

Ardından akşam yemeğini alacağımız Marinadaki Dhow teknesine geçiyoruz. Teknemiz marina içinde seyir ederken açık büfe olarak aksam yemeğimizi alıp, muhteşem Dubai Marina ve Dubai Eye manzarasını izliyoruz.

Tekne turumuz bittiğinde, dünyanın en büyük Gökdeleni Burj Khalifa’nın gölgesinde ki Dünya’nın en büyük alışveriş merkezi Dubai Mall’da yine Dünya’nın en büyük gösteri havuzunda yapılan su, ses ve ışık gösterisini izliyoruz. Dileyen misafirlerimiz serbest olarak diledikleri gibi alışveriş yapabilir, cafe ve restoranlarda keyifli zaman geçirebilirler. Yine arzu eden misafirlerimiz, ekstra olarak Dünyanın En Yüksek Kulesi Olan Burj Khalifa’nın 124. & 125. Veya 148. katlarına çıkarak bir insanın uçaktan sonra en rahat çıkabileceği en yüksek noktadan tüm şehri kuşbakışı seyretme imkanına sahip olacaksınız.

3.GÜN/ 19 ŞUBAT PAZARTESİ / DUBAİ
Sabah, kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Öğle Yemekli Abu Dhabi gezisine katılabilirler.
Gezinin ardından otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

Ekstra Tur: Öğle Yemekli Abu Dhabi Turu – Kişi Başı: 90,00 USD

Dubai’den hareket ile, dünyanın en büyük insan yapımı limanı olan Jebel Ali’den geçiyoruz. İlk durağımız, dünyanın en büyükleri arasında yer alan ve 41.000 Kişiye aynı anda ibadet etme imkanı sunan Sheik Zayed Büyük Camii olacaktır. Muhteşem mimarisi ve zengin işlemeleri ile unutamayacağınız fotoğraflar alabileceğiniz zenginliktedir. Yedi emirliğin başkenti olan Abu Dhabi emirliğini gezerken yakın geçmişte, küçük bir balıkçı köyü olan başkentin bugün ne kadar modern bir şehir olduğuna tanık olacaksınız. Geniş bulvarları, gökdelenleri ile ultra modern bir Arap şehri olan kentte, Al Bateen bölgesi, kordon caddesi görülecektir. Emirates Palace’da verilecek fotoğraf molasının ardından şehrin geçmişinin otantik bir kopyası olan Miras Köyünü gezerken Arapların geçmişteki yaşamlarını, geleneklerini, çamurdan yapılmış evleri, görme imkanı bulacaksınız. Öğle yemeği turunuz esnasında açık büfe olarak alınacaktır. Yemek sonrasında turumuza devam ediyoruz. Saadiyat Adası üzerinde bulunan Louvre Müzesi’nde verilecek fotoğraf molasının ardından, eğlence merkezi olarak kabul edilen ve Formula 1 Abu Dhabi yarışlarına ev sahipliği yapan Yas Adası’na hareket ediyoruz. Yine ayni yerde bulunan dünyanın ilk Ferrari temalı eğlence parkında verilecek molada fotoğraf çektirebilir, hediyelik eşya mağazasında alışveriş yapabilirsiniz. Turumuzun ardından Dubai’ye hareket.

4.GÜN/ 20 ŞUBAT SALI / DUBAİ 
Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenen Miracle Garden & Al Bastikiya gezisine katılabilir. Gezimiz sonrası otelimize transfer oluyoruz. Öğleden sonra ise Dubai’nin olmazsa olmazlarından Akşam Yemekli Dubai Çöl Safari Turuna katılma imkanı sunuyoruz. Gezinin ardından otelimize transfer oluyoruz. Geceleme otelimizde.

Ekstra Tur: Miracle Garden & Al Bastikiya Gezisi – Kişi Başı: 70,00 USD
45 milyondan fazla çiçek kullanılarak dizayn edilen Masal şehir Miracle Garden’ı ziyaret ediyoruz. Guinness rekorlar kitabına girmiş Dünya’nın en büyük çiçek bahçesinde tamamen çiçeklerden yapılmış devasa uçak Airbus A380 ve birbirinden çeşitli objeler nefesinizi kesecek. Yine ayni tur içerisinde, Al Bastakiya'nın dar sokakları, taş evleri ve eski pazarları arasında dolaşırken, tarih kokan atmosferin, mimari güzelliklerin tadını çıkaracaksınız. Ayrıca, ünlü eski Starbucks’ı görüp,eşsiz fotoğraflar çekme fırsatını bulacaksınız.

Bölgedeki geleneksel evlerin birçoğu restore edilmiş durumda ve ziyaretçilere geleneksel Arap yaşam tarzını deneyimleme şansı sunuyor. Al Bastakiya aynı zamanda sanat galerileri, kafeler ve el sanatları dükkânları gibi çeşitli mekânlara da ev sahipliği yapmaktadır.

 Ekstra Tur: Akşam Yemekli Dubai Çöl Safari Turu – Kişi Başı: 90,00 USD

Bu turumuzda, 4x4 araçlar ile, çölde unutulmaz anlar yaşayabilir, gün batımını izleyebilirsiniz. Kızıl kumlarda yapılan eğlenceli ve heyecan dolu gezinin ardından çölün ortasında yer alan Bedevi kampına varıyoruz. Burada yapılan birbirinden güzel şov ve dansöz gösterisi eşliğinde akşam yemeğini alıyoruz. Ayrıca deveye binme, sınırsız meşrubat, çay ve kahve ikramı tur içeriğinde ücretsiz olarak sunulan servislerdir. Yemek ve gösterilerin ardından turumuz sonra eriyor ve bizi otellerimizden alan 4x4 özel araçlarımızla tekrar otelimize dönüyoruz.

5.GÜN/ 21 ŞUBAT ÇARŞAMBA 
Gezinin son günü otelde alacağımız kahvaltı sonrası öğlen saatlerine kadar serbest zaman.Rehberimizin belileyeceği saatte havalimanına transfer.  *** Önemli Not: Otellerde odalardan çıkış ve anahtar teslim saati 12:00’dır. Arzu eden misafirlerimiz son gün ekstra olarak sunulacak olan Palmiye Adası & The Pointe (The View At The Palm, Monorail ve The Lost Chambers Akvaryumu) Turuna katılabilirler.

Ekstra Tur: The View at The Palm, Monorail ve The Lost Chambers Akvaryum Turu – Kişi Başı: 80,00 USD

Bu turumuzda, dünyanın en büyük insan yapımı adasında, ilk olarak “The View at The Palm” gözlem kulesine çıkış yapıyoruz. Yerden 240 metre yükseklikten, Dubai’yi 360 derece görebilir, unutulmaz fotoğraflar çekebilirsiniz. Kuleden iniş yaptığımız noktada Nakheel Mall Alışveriş merkezine giriyoruz ve kısa bir süre serbest zaman veriyoruz. Bu süreyi mağazaları gezerek ya da cay, kahve içerek değerlendirebilirsiniz. Rehberimizin belirleyeceği saatte buluşup, Palmiye Adası üzerinde ilerleyen “monorail” ile Dubai’nin ikonlarından biri olan Atlantis The Palm oteli içerisinde yer alan, “The Lost Chambers” temalı akvaryumu ziyaret ediyoruz. İçerisinde 65,000 adet deniz canlısının yaşadığı akvaryumun gezilmesinin ardından “The Pointe” de mola veriyoruz. Burada bulunan restoran ve cafelerde yemek yiyebilir (ekstra) dönüş yolculuğumuzdan önce muhteşem Palmiye ve Atlantis The Palm Oteli manzarası önünde gezinizi unutulmaz kılacak fotoğraflar çekebilirsiniz. Tur liderinizin belirleyeceği saatte otelden havalimanına transfer.

6.GÜN/ 22 ŞUBAR PERŞEMBE / DUBAİ - İSTANBUL
Bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Pegasus Hava Yolları PC5071 numaralı uçuşu ile saat 03:45’de Antalya’ya hareket, varış saatimiz 06:50’dir..

EXTRA TURLAR FULL PAKET AYRI AYRI 410 USD YERINE FULL PAKET 380 USD

Full Paket: Souk Madinat Jumeirah – Akşam Yemekli Dhow Cruise Tekne Turu ve Dubai Mall Gezisi & Öğle Yemekli Abu Dhabi & Miracle Garden & Al Bastikiya Gezisi & Akşam Yemekli Dubai Çöl Safarisi Turu & Palmiye Adası & The Pointe (The View At The Palm, Monorail ve The Lost Chambers Akvaryumu)  (toplu) olarak alındığında 410 Dolar yerine 380 Dolar olacaktır.

*Ekstra Tur Paket Satışları Sadece Bölgede Rehberimiz Tarafından Yapılır, Türkiye’den Tur Paket Satışımız yoktur

*Ekstra turlar minimum 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ekstra turlar yapılamayabilir ya da fiyat değişikliği olabilir.

FİYATA DAHİL HİZMETLERİMİZ:

Pegasus Hava Yolları ile Antalya Havalimanı – Dubai– Antalya Havalimanı Gidiş Dönüş Ekonomi Sınıfı Uçak Biletleri

Havalimanı Vergileri

Seçilen Otel Kategorisinde 4 Gece Oda Kahvaltı Konaklamalar

Havalimanı / Otel / Havalimanı Arası Transferler

Panoramik Dubai Şehir Turu

Türkçe Rehberlik Hizmeti

FİYATA DAHİL OLMAYANLAR:

Yurtdışı Çıkış Harç Pulu – 150 TL

Tur Programında Belirtilmeyen Tüm Geziler

Dubai Vize Ücreti

Öğle ve Akşam Yemekleri

Yemeklerde Alınacak İçecekler

1. Gün Serbest Zamanda Alınacak Sabah Kahvaltısı

Kişisel Harcamalar

Şehir Konaklama Vergisi (BAE 31 Mart 2014 ‘ten itibaren gecelik şehir konaklama vergisi uygulaması başlatmıştır. Otel kategorisine göre belirlenen bu vergi konaklayan misafirler tarafından otel resepsiyonuna direkt olarak ödenecektir. 2 ve 3 Yıldızlı Oteller İçin Gecelik 10 AED (Yaklaşık 3 USD) – 4 Yıldızlı Oteller İçin Gecelik 15 AED (Yaklaşık 4 USD) – 5 Yıldızlı Oteller İçin Gecelik 20 AED (Yaklaşık 5 USD)

ÖNEMLİ NOTLAR

Ekstra turlarda Avantajlı Gezi paket fiyatlarından faydalanabilmek için ücretin tur esnasında lokal acente yetkilisine ödenmesi gerekmektedir.

Ekstra turlar minimum 15 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir. 15 kişinin altında katılım durumunda tur fiyatlarında değişiklik söz konusu olabilir ya da metro ile gerçekleştirilebilir. Rehberimiz içeriği aynı kalmak şartı ile extra turların günlerinde değişiklik yapabilir.

Abu Dhabi turumuzda Camii Ziyareti Esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar; Erkeklerin şort giymemesi, Bayanları askılı, mini etek, tayt ve şort giymemesi, Cami ziyareti için uzun kollu hırka ve başörtüsü bulundurulması gerekmektedir. Turumuzda öğle yemeği tura dahildir.

Çöl Safari turumuzda dikkat edilmesi gereken hususlar; Spor ve rahat kıyafetler, hırka alınması. Turdan önce ağır yemek yenmemesi ve fazla miktarda su içilmemesi. Mide, Bel, Boyun şikayetleri olanlar ile hamile misafirlerimizin durumlarını rehberlerine bildirmeleri gerekmektedir.

Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.

Dubai programlarımızda rehber Dubai karşılamalı olacaktır, pakete dahil rehberlik hizmeti sadece panoramik şehir turu ve gidiş-dönüş alan transferini kapsamaktadır. Ekstra turlar alındığı takdirde rehberlik hizmeti de alınmış olacaktır. Ekstra turlar sırasında misafirlerimize farklı rehber eşlik edebilir.

Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 2 gün önce acentamız tarafından bilgi verilecektir.

Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır.

Panoramik turlar ve programda belirtilen diğer turlar, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilecek yerlerin kapatılması, herhangi bir etkinlik nedeniyle güzergah üzerindeki yolların kapalı olması ya da hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acentamız sorumlu değildir. Bazı turlar, kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

GENEL ŞARTLAR
T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir, MELİTAY TURİZM hiçbir şekilde sorumluluk yüklenemez.

Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Misafir pasaportları geçerlilik süresi dönüş uçuş tarihi itibarı ile minimum 6 ay geçerli olması gerekmektedir. Aksi durumda engel bir durum misafirlerin sorumluluğundadır.                    

MELİTAY TURİZM Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak MELİTAY TURİZM hiçbir sorumluluğu yoktur. MELİTAY TURİZM sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında MELİTAY TURİZM herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

Vizesine kendi başvurusunu yapacak yolcularımızın ihtiyaç duyduğu belgelerin (otel konfirmesi, uçak bileti vs.) temini normal şartlarda 1 iş günü sürmektedir. Misafirlerimizin bu süreyi göz önünde tutarak randevu tarihlerini ve saatlerini ayarlaması gerekmektedir. Aksi halde olası aksaklıklardan acentamız sorumlu değildir.

Misafirin rezervasyonunu iptal ettirmesi ve/veya ilgili tura dahil olmaması/olamaması durumunda vize ücreti ve hizmet bedeli iadesi yapılmaz. Misafir, vizesini ve vize hizmetini acentamız Vize departmanı aracılığı ile aldıysa ve bu vize hizmeti gezi sözleşmesinde ek hizmet olarak belirtilmişse, acentamız ilgili turu yetersiz katılım veya başka bir sebeple iptal ederse, misafirin vizesini vize bitiş tarihinden en geç 1 hafta içerisinde vizesini kullanmadığını pasaportu ile ibraz ettikten sonra, vize için konsolosluklara ödenen harç ve benzeri tutarlar haricinde kalan tutarı iade alabilir. Misafir vizesini kendi imkânlarıyla ve/veya farklı bir vize aracılık firmasının yardımı ile aldıysa ve acentamız ilgili turu yetersiz katılım veya başka bir sebeple iptal ederse, misafire herhangi bir iade yapılmaz.

Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Uçak tipi ve saatinin değişmesi mümkün olup, bu durum sözleşme anında bildirilmiş ve YOLCU SAAT DEĞİŞİKLİĞİ RİSKİNİ KABUL EDEREK TURU SATIN ALMIŞTIR.

3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. yatak standart yataktan küçüktür. 3 kişilik odalarda 3 ayrı yatak garantisi verilememekte olup, otellerde buna uygun oda olması durumunda, müsaitliğe göre, otel tarafından blokaj yapılmaktadır.

Çocuk indirimleri sadece 2 yetişkin yanında konaklayan çocuklar için geçerlidir.

Otellerde sunulan kontinental kahvaltıdır, Türk kahvaltısı değildir. Kontinental kahvaltı; tereyağı, reçel veya bal, ekmek, çay veya kahve ile meyve suyundan oluşmaktadır.

Grup kahvaltıları ayrı bir salonda servis edilebilir.

Rezervasyon/kayıt esnasında, seyahat edilecek pasaportta geçen isim-soy isim, doğum tarihi, pasaport numarasının bildirilmesi ve sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak bileti iptal veya değişikliklerinin ceza bedelleri misafirin sorumluluğundadır.

Misafirlerimizin acentamız temin etsin ya da etmesin, muhakkak tur tarihinden bir gün önce başlayan ve tur tarihinden bir gün sonrası sona eren bir yurtdışı seyahat ve sağlık sigortasının olması ve ilgili sigorta poliçesini yanlarında bulundurma zorunluluğu vardır. Seyahat sigortalarını yanlarında bulundurmayan misafirlerimize ilgili ülke polisi tarafından para cezaları verilebilmektedir. Seyahat sigortasını yanında bulundurmadığı için ilgili ceza ile karşılaşılması durumunda sorumluluk misafirlerimize aittir.

Ülkeler arası diplomatik ilişkilerden kaynaklı olmak üzere, bazı ülkelere giriş-çıkış yapılmış olması başka bir/birden fazla ülke açısından vize alınamaması ya da sınır kapısından girilememesi durumunu doğurabilmekte olup bu durum, acentamız hakimiyet alanında olmadığından bu gibi bir durumda acentamız sorumluluğu bulunmadığı tarafların kabulündedir.

Ziyaretin gruba ekonomi ve süre faydası sağlaması amacı ile yol güzergahı üzerinde yapılan turlara, katılmak istemeyen misafirlerimiz, yakın bir tesiste ekstra gezi bitene kadar grubu beklemeyi kabul eder. Gezi bitiminde otobüsümüz bu misafirlerimizi alacak ve gezimiz devam edecektir.

Panoramik şehir turları şehirlerin tanıtımı için düzenlenen gezilerdir. Şehir turları ve ekstra geziler, içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir veya hava durumuna bağlı olarak gerçekleşmeyebilir. Bu durumda acentamız olabilecek en uygun alternatifi siz değerli misafirlerimize sunmakla yükümlüdür. Ekstra turlar minimum 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ekstra turlar yapılamayabilir ya da fiyat değişikliği olabilir.

Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından acentamız sorumlu tutulamaz.

Programlarımızdaki uçak yerleri grup yeri olup, gidiş-dönüş tek bilet olarak düzenlenmektedir. Gidiş uçuşunun kaçırılması ve/veya kullanılmaması durumunda, dönüş uçuşu da otomatik olarak yanabilir. İlgili durumda havayolu firmasının kuralları geçerlidir.

Uçuşlarda oluşabilecek son dakika rötarları ve kapı değişiklikleri havaalanlarında bilgi panolarında / ekranlarında gösterilmektedir. Bu bilgiler kişiler tarafından takip edilmelidir. Böyle bir durumdan veya kişisel sebeplerden uçuşun kaçırılması durumunda, misafirin yeni biletini (bir önceki maddeye göre, eğer gerekirse gidiş-dönüş bilet olarak) kendisinin ödeyerek temin etmesi gerekmektedir. Ayrıca, grubun gidişini kaçırmış olmasından ötürü ilk günkü programı kısmen ya da tamamen kaçırabilir; bu durumda sorumluluk misafire aittir. Bununla birlikte, gruptan farklı bir uçuşla ilgili şehre/ülkeye gidilmesi durumunda, alan-şehir ya da alan-otel transferi misafirin sorumluluğundadır.

Uçak biletlerini milleri ile upgrade ettirmek isteyen misafirlerimiz, ancak biletleri kesildikten sonra ilgili havayolu firmasının ilgili uçuşunda müsaitlik olduğu takdirde upgrade işlemlerini gerçekleştirebilirler. Programlarımızdaki uçak yerleri grup sınıfından olduğundan, istenen bileti müsaitlik olması durumunda upgrade ettirmeden önce, havayolu firmasının belirteceği tutarda farkın ödenip; biletin grup sınıfından upgrade edilebilecek ekonomi sınıfına geçirilmesi gerekebilir. Bu durumda oluşacak fiyat farkı misafirin sorumluluğundadır. Programlarımızdaki grup biletleri, turun hareketinden birkaç gün önce kesilir. 

Cep telefonlarınızı yurtdışında kullanabilmek için Türkiye'den ayrılmadan önce, hattınızın yurtdışı aramalarına/aranmalarına açık olup olmadığını, GSM operatörü firmanızdan kontrol etmeniz gerekmektedir. 

Seyahatiniz süresince kullandığınız ulaşım araçlarından ve konakladığınız otellerden kısa süreli ya da tamamen ayrılırken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz. 

Acentamız mücbir sebepler oluştuğu veya gerek gördüğü durumlarda programın içeriğini bozmadan şehirlerin programdaki sırasını ve/veya uçulacak olan havayolu firmasını değiştirebilir.

Acentamız, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.

Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan acentamız sorumlu değildir.

18 yaşından küçük çocuklar annesi ile seyahat ediyorsa babasından, babası ile seyahat ediyorsa annesinden, üçüncü bir kişi ile seyahat ediyorsa hem anne , hem de babasından muvafakatname almak zorundadır. Muvafakatname olmaması sebebi ile uçuşun gerçekleşmemesi durumunda MELİTAY TURİZM sorumlu tutulamaz.

Genel Şartlar tur programının ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez.